Pyhäpolkua pitkin satumaahan

Aina ei tarvitse lähteä kauas etsimään elämyksiä. Pyhäpolku Pieni tutustuminen kotikaupungin tarjoamiin vaihtoehtoihin on paikallaan, varsinkin kun liikutaan pienellä budjetilla. Nytkin on fb-uutisvirta suoltanut kuvia Ikurista. Kaikki käyvät nyt katsomassa Ikurilaisten ylpeyttä, Pyhäpolkua. Pitihän sinne sitten minunkin lähteä.

Ikuri on kaupunginosa Tampereella, vanha omakotialue sen reunamilla, tunnettu lähinnä Pate Mustajärven syntymäpaikkana. Se on mitä ilmeisemmin myös mielentila, sillä ikurilaiset puhaltavat vahvasti yhteen hiileen. Se näkyy urheiluseura Ikurin Vireen toiminnassa.

Talkootyön voimaa

Ikurin Vireen seuratalon, Virelän, takana metsässä on Pyhäpolku, johon kävin tutustumassa. Siellä on useampana vuonna ollut esillä jääveistoksia mutta nyt idea alkaa olla kypsynyt muotoonsa, Pyhäpoluksi. Jääveistokset esittävät erilaisia pyhiä hahmoja, enkeleistä eläinkasvoisiin olentoihin. Hahmot on valaistu näyttävästi ja taustalla soi miellyttävä, rauhallinen äänimaailma. Pyhäpolku

Pyhäpolku

Sääennustus lopputalveksi!

Tämä polku on tehty talkoovoimin ja iltaisin talkoolaiset päivystävät alueella grillaten makkaraa kävijöille.  Pääsymaksu on vapaaehtoinen ja tukee seuran nuorisotyötä.
Kävijöitä on riittänyt ruuhkaksi asti, niin että iltaisin ei kovin läheltä saa parkkipaikkaa. Avajaispäivänä kävijöitä arvioitiin olleen viitisen sataa, mikä on melkoisen reipas määrä väkeä metsässä. Itse vierailin paikalla iltapäivällä juuri kun alkoi hämärtymään. Silloinkin laskin vierailijoita olleen parikymmentä.

Vielä ehtii

Polku on parhaimmillaan pimeällä kun valaistukset pääsevät oikeuksiinsa. Tunnelma on satumainen, valaistus ja rauhoittava äänimaailma vie mennessään aikuisemmankin ihmisen taikametsän syvyyksiin.
Varsinainen tapahtuma loppuu paikallisen hiihtoloman loppuessa, mutta veistoksia voi toki käydä ihailemassa niin kauan kun pakkasta riittää ja ne ovat ehjiä.

Pyhäpolku

Nimekäs jäätaiteilijajoukko

Kiitos sponsoreille!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *