Kirpputori, kasarmi ja räntäsade

Minulla ei ole vuosiin ollut mitään syytä mennä Hämeenlinnaan, ohi kylläkin useasti. Entinen kotikaupunki oli jäänyt täysin sivuun elämästäni.
Tätäkin matkaa mietin pitkään mutta oli niin hyvä syy lähteä, että tilasin bussiliput ja varasin kalenteriin riittävästi aikaa pienelle retkelle ja juhlalle.

Suomen kasarmin aarteet

Ankeuden keskellä Upseerikerho ja Esikunta. Molemmat myyty ja Esikuntaan on saneerattu asuntoja.

Pieni hämäläinen kaupunki ei ollut paljoa muuttunut sitten nuoruusvuosieni, tai oikeastaan kaikki oli muuttunut. Tiedäthän tunteen? Mutta mikä voi olla ankeampaa kuin tavallinen suomalainen kaupunki joulukuun räntäsateessa? No, mikä tahansa suomalainen kaupunki räntäsateessa kun missään ei ole ketään!

Helppo airbnb-majoitus!

Suomen kasarmin aarteet

Suomen kasarmin aarteet

“Jotain punaista ❤️️”

Majapaikkani oli Myllymäen kaupunginosassa, airbnb-kaksio lähellä illan juhlapaikkaa. Linkistä näet enemmän sisäkuvia huoneistosta! Majoittuminen oli helppoa, koodilla avainpiilo auki ja tavarat sisään. Kipaisin hieman lounasta ja skumppaa läheisestä Goodmanin liikekeskuksesta ja asetuin taloiksi mukavaan asuntoon.
Illan teemana oli ”jotain punaista❤️️ ”, jonka itse ratkaisin suloisella hiuslaitteella ja huulipunalla.

Juhlat olivat kerhoravintola Seiskassa Suomen kasarmin alueella. Kasarmin sotilaallinen toiminta oli loppunut vuonna 2015 ja tilalle on saneerattu sekä asuntoja että erilaisia työtiloja. Myös joitain uudisrakennuksia oli valitettavasti tungettu alueelle.
Mukavien juhlien jälkeen nukuin hyvät unet rauhallisessa talossa. Todella onnistunut valinta majapaikaksi, kiitos siitä emännälle ja lämmin suositus!

Menneen maailman lumoa – Suomen kasarmin aarteet

Suomen kasarmin aarteet

Hyvän olon latauspaikka! Tänne satumaahan on päästävä uudelleen! Alunperin Hämeenlinnan tarkk’ampujapataljoonan miehistökasarmina toiminut 1.219- neliöinen rakennus on valmistunut 1882-1883 arkkitehti August Bomanin suunnittelemana.

Koska juhlien vuoksi nyt olin lähellä Suomen kasarmin aarteet -kirpputoria, päätin käydä tutustumassa paikkaan.
Edelleen satoi sitä räntää ja kadut olivat liukkaat kun taiteilin itseni alamäkeä liukastellen parin korttelin verran takaisin Suomen kasarmille. Kirpputori sijaitsi vanhassa puisessa rakennuksessa. Maalit rapisivat seinistä eikä kovan käytön jälkiä oltu saneerattu piiloon.

Sisäänkäynti oli koristeltu jouluisesti ja toivotti tulijan tervetulleeksi menneeseen maailmaan. Mutta millaiseen maailmaan! Seisoin oven suussa pitkän tovin. Tunsin itseni jostain syystä aivan älyttömän onnelliseksi. Aivan kuin olisin tullut kotiin pitkän poissaolon jälkeen. Oli hiljaista, ketään ei näkynyt. Jostain kaukaa kuului vaimeaa keskustelua. Minä vain leijuin esineiden energioissa. Kaikennäköistä “romua ja rompetta” mutta joka tavaralla oli oma tarinansa.

Koska olin bussikyydillä liikkeellä, ei tällä kertaa mitään lähtenyt mukaan. Seuraavan kerran houkuttelen kaverin mukaan autolla retkeilemään!

Suomen kasarmin aarteet

Oli kyllä lähellä, etten päätynyt raahaamaan tätä bussikyydillä Tampereelle!

Paluu ankeuteen Suomen kasarmin aarteet

Hämeenlinnan mittasuhteet olivat päässeet vuosien saatossa unohtumaan. Niinpä kiiruhdin linja-autoasemalle todella ajoissa. Olin varannut 10 minuutin matkaan puoli tuntia aikaa. Ehdinpä siinä sitten tuijotella kaikenlaiset elämää suuremmat viestit seiniltä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *